Tweede Lean & Green StarAls koploper in duurzame logistiek heeft Peter Korpershoek namens Tielbeke vandaag de tweede Lean & Green Star in ontvangst genomen. Duurzaamheid is een belangrijk maatschappelijk thema. Het verlagen van de CO2-uitstoot is voor Tielbeke meer dan een ambitie.

Door de hele organisatie zijn maatregelen genomen en wordt proactief geïnvesteerd in duurzaamheid. Dat beleid heeft geleid tot een tweede Lean & Green Star, een beloning voor het reduceren van meer dan 20% van de uitgestoten CO2 in 5 jaar tijd. Op dit moment is men bezig met het ontwikkelen van een CO2-nacalculatietool waardoor de CO2-uitstoot per zending gemeten kan worden. Samen met vrachtwagenleveranciers worden chauffeurs getraind op het gebied van duurzaam rijden met als doel diesel te besparen en om het maximale rendement te halen uit het duurzame wagenpark. Inmiddels hebben de meeste vrachtwagens een Euro 6 motor en rijdt ongeveer 10% op LNG.

Duurzaamheid zit niet alleen in het maatschappelijk verantwoord gebruik van middelen maar, wellicht nog belangrijker, ook in de duurzame inzetbaarheid van mensen. Binnen Tielbeke investeert men veel tijd in het zo gezond mogelijk houden van de eigen medewerkers.

In de toekomst zien we onze duurzaamheidsinitiatieven vooral toenemen door actiever samen te werken met verladers en leveranciers. Dit met als doel om nog efficiënter te werken door gebruik te maken van nieuwe innovaties, technieken en beschikbare data.

Meer informatie over onze duurzame distributie, transport en warehouse diensten in de Benelux? Neem contact met ons op. 
 

Wij staan klaar
om u te helpen

mail of bel
+31 (0)572 378 100

Wij staan klaar
om u te helpen