Tielbeke  Transport: Distributie binnen 24 uur in de gehele Benelux, (dedicated) transport en 35.000m2 warehousing in Zwolle en Lemelerveld. 

 

 

Distributie
Transport
Warehousing

 

Bouw crossdock LemelerveldMiddels dit artikel houden we u graag op de hoogte van de vorderingen van de bouw van onze uitbreiding in Lemelerveld. Op 21 maart is de bouw van ons nieuwe crossdock van start gegaan.

Update 24 november:

Inmiddels is het parkeerterrein ook voorzien van verlichting, camera’s en hekwerk. Het meeste "leed" is geleden en het einde van de nieuw- en verbouw komt in zicht. De oudbouw is inmiddels verbonden met de nieuwbouw. De contouren van de definitieve overslaghal zijn nu goed zichtbaar. Het nieuwe overslaggebouw is helemaal gebouwd met prefab beton. Niet alleen de kolommen maar ook de wanden en het dak bestaat uit beton. Hiervoor is gekozen vanwege de natuurlijke eigenschappen van beton. Het is een duurzaam, degelijk en brandvertragend constructiemateriaal met een hoog accumulerend vermogen, waarmee wordt bedoeld dat beton warmte lang vasthoudt. Juist vanwege deze eigenschap is ook gekozen voor vloerverwarming. Met nog enige weken te gaan zien wij reikhalzend uit naar de ingebruikname van het gehele overslaggebouw.

Daarnaast worden er 1500 zonnepanelen op het dak geplaatst en is het gebouw voorzien van ledverlichting net als de lichtmasten op de parkeerplaats. De laatste hand wordt gelegd aan de herinrichting (dubbele capaciteit) van de bestaande personenwagenparkeerplaats en fietsenstalling. Laadpalen moeten personeel en bezoekers aanmoedigen tot het gebruik van duurzaam vervoer zoals elektrische fietsen en auto’s.

Update 25 juni:

Na de wanden zijn de betonnen spanten van maarliefst 39 meter geplaatst. De betonnen spanten zijn vanaf België met speciaal transport in de nacht via Hoogeveen naar Lemelerveld gebracht. Op dit moment legt men de laatste hand aan de dakconstructie van het eerste deel van de hal.

Foto's van de bouw

In ons Facebook-fotoalbum plaatsen we doorlopend nieuwe foto's. Ons fotoalbum treft u hier.

Over de de bouw van het Crossdock

Het nieuwe cross dock heeft een oppervlakte van ca. 4.500 m2 en 3.000 m2 laadkuil. Er zijn 52 docks en 2 busdocks voorzien. De nieuwbouw wordt deels gerealiseerd tegen het bestaande bedrijfspand in Lemelerveld.

Traject van 3 fases
Het gehele (bouw)traject wordt opgesplitst in 3 fases. In fase 1 verplaatst Tielbeke haar wasstraat, tankstation en parkeerplaatsen naar een onlangs aangekocht perceel van bijna 12.000 m2 in Lemelerveld.

Fase 2 en 3 hebben betrekking op de daadwerkelijke nieuwbouw. In fase 2 start Hercuton met de bouw van het eerste deel van het logistiek centrum, zodat Tielbeke zo snel mogelijk haar activiteiten kan verplaatsen naar haar nieuwbouw. In fase 3 wordt de bestaande bedrijfshal deels verwijderd en aangesloten op de nieuwbouw. Het resterende deel van de bestaande hal wordt voorzien van een nieuwe façade van beton.

Wij staan klaar
om u te helpen

mail of bel
+31 (0)572 378 100

Wij staan klaar
om u te helpen