Nieuwe ijssteigers zorgen voor extra veiligheidZoals in de vorige Actueel beschreven, kan sneeuw en/of ijs op vrachtwagens tijdens het rijden leiden tot gevaarlijke situaties.

Voorkomen dat je met ijs  op het dak gaat rijden, is echter niet altijd even  eenvoudig, simpelweg omdat opleggers ”overal” staan en Tielbeke alleen op haar eigen vestigingen voorzieningen had getroffen om het dak ijsvrij te maken.Daar komt bij dat de zachte winters niet  uitdagen tot grote investeringen hiervoor.


Omdat Tielbeke voor Scania veel wagens inzet in  de regio Meppel/Zwolle en veiligheid vrijwel altijd  op de agenda staat van het maandelijks overleg,  werd een jaar geleden besloten hier een gezamenlijk EVO (verladers) en TLN (beroepsgoederenvervoer) project van te maken in combinatie met leverancier Altrex. Vrijwel elke vervoerder heeft hier immers mee van doen en slechts incidenteel zijn er daadwerkelijk voorzieningen om het dak ijsvrij te maken. 

Dit heeft geresulteerd in de aanschaf van twee solide en veilige ijssteigers op de locatie van Scania Meppel en Tielbeke Zwolle. 
Saillant detail was dat enkele dagen voor de officiële ingebruikname op vrijdag 25 januari deze ijssteiger zijn nut al ruimschoots had bewezen. Op de foto vertegenwoordigers van Scania Meppel, Altrex, EVO, TLN en Tielbeke.

Wij staan klaar
om u te helpen

mail of bel
+31 (0)572 378 100

Wij staan klaar
om u te helpen