Acht LNG trucksJanuari 2018 heeft Tielbeke wederom acht nieuwe LNG Scania trucks in gebruik genomen. Dat brengt het aantal LNG trucks binnen Tielbeke op twintig stuks, bijna 10% van het totale wagenpark.

In tegenstelling tot de vorige serie LNG trucks zijn deze voorzien van een dubbele tank vanwege de grotere afstanden. Ook beschikken deze trucks over een opticruise automaat.

LNG staat voor Liquefied Natural Gas, oftewel vloeibaar gemaakt aardgas, waardoor de vrachtwagens stiller zijn en voldoen aan de PIEK geluidsnorm. De brandstof is bovendien schoner dan diesel ten aanzien van de uitstoot van fijnstof, zwavel- en stikstofoxides en het kan een reductie opleveren van broeikasgasemissies. Omdat deze motoren naast LNG ook geschikt zijn voor Liquefied Bio Gas (LBG), kunnen deze wagens in de toekomst grotendeels emissievrij rijden. LBG is een biobrandstof gemaakt uit organisch afval, maar de landelijke beschikbaarheid daarvan is momenteel nog te laag.

Duurzame koploper

De roep naar duurzamer transporteren wordt steeds luider en er zijn allerlei ontwikkelingen op dat gebied. Zo wordt er bijvoorbeeld volop geëxperimenteerd met autonoom rijdende vrachtwagens en platooning. Tielbeke heeft naast het rijden op LNG, stevig ingezet op een zuinige rijstijl, slimme technieken en samenwerkingen, stil materiaal, Lange Zware Voertuigen (LZV) en een efficiëntere planning. Begin 2018 wordt bovendien het nieuwe crossdock gebouw voorzien van 1300 zonnepanelen. Niet voor niets is Tielbeke in de branche een duurzame koploper met meerdere onderscheidingen door Lean and Green, de organisatie die de CO2-reductie in de branche monitort.

Wij staan klaar
om u te helpen

mail of bel
+31 (0)572 378 100

Wij staan klaar
om u te helpen