Wadinko neemt belang in Tielbeke19 feb. Lemelerveld - Participatiemaatschappij Wadinko N.V. neemt een belang van 30% in Tielbeke Transport. Robert Tielbeke geeft een korte toelichting.

"In de vele gesprekken met medewerkers over de 30% participatie door Wadinko in Tielbeke merk ik dat Wadinko enige uitleg behoeft. Dit omdat sommige medewerkers bevreesd zijn voor snelle jongens met slechts oog voor rendement op de korte termijn. Na een toelichting over het unieke van Wadinko (kort: werkgelegenheid boven rendement) zijn de reacties overwegend positief. Daar zijn wij uiteraard blij mee en maakt dat we de komende jaren vol goede moed met Wadinko aan de slag gaan om onze organisatie klaar te maken voor de volgende generatie. Ons streven is om een vooraanstaand bedrijf en werkgever in de regio te blijven met behoud van de huidige sfeer en cultuur. Daar hebben we immers allemaal voor gekozen.  "

- Robert Tielbeke

 

Het oorspronkelijke persbericht van 26 januari 2018:


Participatiemaatschappij Wadinko N.V. neemt een belang van 30% in Tielbeke Transport uit Lemelerveld. Met de deelname wordt de zelfstandige groei van de logistieke dienstverlener en daarmee de werkgelegenheid in de regio verder gestimuleerd. Tevens worden de komende jaren benut om nog meer en beter te anticiperen op ontwikkelingen in de transportsector en om de bedrijfsopvolging in goede banen te leiden.

Strategische gesprekspartner

‘De ontwikkelingen in onze branche houden geen halt, waarmee je jezelf de vraag moet stellen of je de aangewezen persoon bent om de onderneming door de komende decennia te loodsen’, aldus Robert Tielbeke. ‘Verkoop aan een strategische partner heeft niet de voorkeur, ook omdat we geen enkele concessie willen doen als het gaat om de werkgelegenheid in onze regio. Met de deelname door Wadinko hebben we ons verzekerd van een gewaardeerde strategische gesprekspartner met een zeer uitgebreid netwerk. En ja, bedrijfsopvolging is één van de onderwerpen die de komende jaren op de agenda staat.’

Prioriteit aan regionale werkgelegenheid
Tielbeke is de eerste logistiek dienstverlener in de portfolio van Wadinko. ‘En tegelijk is het ook een bijzondere deelneming’, aldus René Wolfkamp, directeur van Wadinko. ‘Zo is Tielbeke een financieel kerngezond bedrijf, dat op uitstekende wijze wordt geleid. Dat de directie een solide, duidelijk en toekomstgericht beleid voert, bewijst bijvoorbeeld wel de eigen bedrijfsschool. Op deze school, waar continu meer dan dertig leerlingen in opleiding zijn, wordt intensief samengewerkt met het Deltion College. Uiteraard sluit deze opleiding mooi aan op onze eigen human capital agenda. René Wolfkamp tot slot: ‘Het getuigt van moed én realiteitszin van de huidige eigenaar om in de komende jaren na te gaan denken over bedrijfsopvolging. Net zoals het ook veelzeggend is dat Tielbeke prioriteit geeft aan de regionale werkgelegenheid. Met onze deelneming in Tielbeke zijn we vastbesloten om samen met het huidige directieteam het bedrijf gereed te maken voor de toekomst.’

Over Wadinko
Participatiemaatschappij Wadinko N.V. heeft als doel het stimuleren van gezonde bedrijvigheid en werkgelegenheid in Overijssel, de Noordoostpolder en Zuidwest Drenthe. Dat doet Wadinko enerzijds met substantiële minderheidsbelangen in bedrijven met risicodragend kapitaal, kennis, managementondersteuning en netwerken. Anderzijds stelt Wadinko ondernemingen in staat versneld te groeien met achtergestelde, laagrentende ondernemersleningen. Ook geeft Wadinko een impuls aan de kwaliteit van ondernemen in haar werkgebied met WIMM, wat staat voor Wij Investeren in Mensen en Maatschappij. Onderdeel van WIMM, waarin ook andere ondernemers participeren, zijn de Wimm Academie en het Wimm Traineeship. De bedrijven waarin Wadinko participeert hebben volop ontwikkelingsmogelijkheden en groeipotentie. Door de groei van winstgevende bedrijvigheid dragen ze in belangrijke mate bij aan de bevordering van de regionale economische structuur.

 

Voor meer informatie over Wadinko kijk ook op www.wadinko.nl.

Wij staan klaar
om u te helpen

mail of bel
+31 (0)572 378 100

Wij staan klaar
om u te helpen