Meer lading met minder rittenMeer lading met minder ritten. Dat is de kracht van Lange Zware Voertuigen, ook wel Ecocombi genoemd. Zelfs tot in de binnenstad. Hoe we dat doen?

LZV OP TRAJECTVERKEER

Door het inzetten van vijf Lange Zware Voertuigen (LZV) voor transport heeft Tielbeke voor een grote Pharma-producent een zeer efficiënte oplossing weten te vinden. Dagelijks vervoeren de LZV's méér lading met minder ritten vanaf een productielocatie in Zwolle naar het Europees Distributiecentrum in Breda. 

Een nadeel van de eerste LZV configuraties is dat zowel het laad- als losadres bereikbaar moest zijn met de gehele combinatie. En dus niet geschikt voor belevering van winkels in binnensteden. 

SAMEN EEN OPLOSSING

In samenwerking met Albert Heijn en Burgers Carrosserie/D-TEC Trailers heeft Tielbeke Transport een oplossing uitgewerkt. Door twee citytrailers van 10,5 meter lang aan elkaar te koppelen door middel van een zogenaamde dolly. Door één trailer af te koppelen transformeert de LZV in een reguliere city-combinatie, waarmee stadsdistributie en dus bevoorrading van Albert Heijn winkels in het centrum mogelijk is.

GROTE WINNAAR

De grote winnaar is het milieu. De gerealiseerde besparing op kilometers, brandstof en daarme CO² uitstoot heeft een grote bijdrage geleverd in het behalen van de Lean and Green Award door Tielbeke Transport.

 Meer lading met minder ritten. Interesse gewekt?
Neem contact met ons op: info@tielbeke.nl of T. +31 (0)572 378100

Lees meer

  • De uitdagingen van Winkeldistributie

    Winkeldistributie voor opdrachtgevers als Albert Heijn en Kruidvat vereist veel flexibiliteit in capaciteit. Hoe we de diverse uitdagingen aangaan?

  • Kwaliteit en veiligheid als uitgangspunt

    Sinds 1977 verzorgt Tielbeke voor Norit het transport van actieve koolstof in poeder- en korrelvorm. Dit zeer specialistisch transport stelt hoge eisen aan chauffeurs en materiaal.

  • Distributie Benelux: binnen 24 uur

    Morgen op bestemming, met minder transport. Vandaag bij u geladen en de volgende dag bij uw klant. Hoe we 24 uurs distributie Benelux mogelijk maken? Door slim samen te werken.

Wij staan klaar
om u te helpen

mail of bel
+31 (0)572 378 100

Wij staan klaar
om u te helpen