Eerste FSSC-22000 van KIWA voor Tielbeke LogistiekOp 1 oktober ontving Peter Korpershoek (manager Sales en New Business) van Tielbeke Logistiek in Zwolle het certificaat FSSC-22000 uit handen van Henriëtte de Iongh-Postma (Regiomanager Food- Feed)

Kiwa certificeerde in de zomer van 2018 voor het eerst een logistiek dienstverlener volgens de FSSC 22000 norm. Dit GFSI erkende voedselveiligheidsschema kwam een jaar geleden beschikbaar voor logistieke ondernemingen, waarna Tielbeke zich al snel aanmeldde voor certificering.

Voor KIWA betekent dit een mijlpaal: “Het certificaat dat sinds januari van dit jaar behaald kan worden, is van steeds groter belang om aan de keten te laten zien dat food op een veilige manier opgeslagen en vervoerd wordt. Het FSSC22000 certificaat is een uitbreiding op het huidige ISO 22000 certificaat. FSSC 22000 is GFSI erkend, een eis van veel grote retailorganisaties. Food Defense en Food Fraude zijn belangrijke onderdelen van FSSC 22000. 

Tielbeke bevestigt hiermee de aandacht voor hygiëne en voedselveiligheid. Het bedrijf stelt alles in het werk om zoveel mogelijk risico’s uit te sluiten, waar het gaat om levensmiddelen. Korpershoek ziet in dit certificaat de bevestiging van de onverminderde aandacht voor voedselveiligheid, om op die manier te blijven voldoen aan de klantwensen bij zowel transport als warehousing.
 

 

Wij staan klaar
om u te helpen

mail of bel
+31 (0)572 378 100

Wij staan klaar
om u te helpen