DHB Logistiek; 6 partners in 3 landen voor efficiënte distributie en warehousing

Tielbeke is één van de partners en mede-eigenaar van DHB Logistiek. Een perfecte en vooral unieke samenwerking tussen 6 logistieke partners om op een meest efficiënte wijze distributie en warehousing te bedrijven in 3 landen, namelijk de Benelux. Onze missie met DHB Logistiek is om te zorgen dat elke zending binnen 24 uur, heel en volledig op de plaats van bestemming aankomt. Doel hierbij is om dit zo duurzaam mogelijk te realiseren door zo min mogelijk kilometers af te leggen en daarmee minder CO2 uitstoot te genereren.

Afbeelding van Tielbeke
Tielbeke
28 september 2020

Oorsprong DHB Logistiek

Bij DHB Logistiek zijn de krachten gebundeld van zes familiebedrijven, waaronder Tielbeke, om één organisatie te vormen. Waar andere transportbedrijven kiezen voor fusies en overnames, hebben deze zes organisaties er juist voor gekozen om te blijven doen waar zij goed in zijn in ieders eigen regio.

DHB logistiek is medio 2004 ontstaan doordat de markt actief begon te vragen naar een betrouwbare dienstverlening in België. Tielbeke werkte op dat moment al jaren samen met onder andere:, Wesseling Logistics, De Graaf Logistics en Thijs Logistiek in Nederland. Om de geografische dekking van DHB verder te verwezenlijken is er gekeken naar uitbreiding van partnerschappen met kennis van de markt en jurisdictie in die betreffende regio’s.

Met toetreding van Distrilog Group, Charlier Logistics (voorheen werd deze regio verzorgd door Jean Heck) is DHB Logistiek uitgegroeid tot een internationale partner om 24-uurs distributie te verzorgen in de Benelux.

Geografische dekking Tielbeke

Als medeoprichter van DHB Logistiek biedt Tielbeke hoogwaardige logistieke diensten, zoals distributie en warehousing, in voornamelijk Noordoost Nederland. Met meer dan 500 gekwalificeerde medewerkers, een wagenpark van ruim 200 voertuigen en op meerdere locaties eigen warehouses voor opslag en fulfilment, combineren wij onze lokale kennis en expertise met de kracht van een internationale onderneming.

Innovatief, efficiency en duurzaamheid

Betrouwbaarheid, snelheid en duurzaamheid staan bij DHB Logistiek op de eerste plaats waarbij er uiteraard ook gekeken wordt naar rendement. Door de combinatie van zes partners met 14 logistieke hubs in de Benelux zijn de logistieke processen zo efficiënt mogelijk ingericht waardoor er minder transport en daarmee minder CO2 uitstoot gegenereerd wordt. En vanwege de nachtelijke uitwisseling zijn de goederen de volgende ochtend al in de regio van aflevering.

Hierdoor zijn de tarieven uiterst scherp maar ontstaat er ook tijd en ruimte voor innovatie en vernieuwing. Nieuwe scanmethodieken en doorontwikkeling van de logistieke software dragen in de toekomst bij aan de hoge servicegraad en kostenvoordelen van DHB Logistiek voor de klant.

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen?

We gaan graag met u in gesprek.

Foto medewerker