400

Distributie

Transparantie en controle: dat is distributie door Tielbeke. Via ons netwerk verbinden wij klanten en ontvangers in heel de Benelux. Door zendingen op tijd en volledig af te leveren. Maar ook door relevante data, informatie en kennis te delen, bijvoorbeeld over de actuele status van een transport. Doordat we transparant zijn over onze performance, kunnen we samen werken aan het continu verbeteren van onze dienstverlening. Want hoe beter alle partijen geïnformeerd en verbonden zijn, hoe hoger de kwaliteit.

 • Levering binnen 24 uur
 • In heel de Benelux
 • Transparante communicatie
Tielbeke verbindt

De oplossing die past bij u en uw klant

Het distributiemodel waarmee wij 24-uurs distributie mogelijk maken, is uiterst veelzijdig. Wij kunnen uw zending moeiteloos bezorgen, ongeacht de locatie en het type ontvanger en goederen. Dagelijks consolideren we zendingen naar distributiecentra, binnensteden, bouwplaatsen en particulieren. Daarbij kennen we de uitdagingen bij uw ontvangers. Niet alleen doordat onze chauffeurs thuis zijn in de regio waar ze rijden, maar ook dankzij ons geavanceerde zelflerende plansysteem en onze zeer vakkundige planners. Zo kunnen we op de juiste tijd met de juiste voertuigen in de binnensteden zijn en voor het lossen van uw goederen een vast tijdstip afspreken met een distributiecentrum. Als u wilt, kunnen onze chauffeurs ook bellen met uw ontvanger.

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen?

We gaan graag met u in gesprek.

5 redenen om te kiezen voor distributie met Tielbeke

 • Leverbetrouwbaarheid

  Uw goederen zijn op tijd en volledig binnen 24 uur op hun bestemming in heel de Benelux.

 • U en uw klant goed geïnformeerd

  U bent altijd op de hoogte dankzij ons klantportaal WOEI, met Track & Trace voor u en uw ontvangers, adressenbeheer en kwaliteitsrapportages.

 • Regiospecialist met een Benelux netwerk

  Als specialist in fijnmazige distributie kennen wij de uitdagingen van uw ontvangers; van DC’s, winkels, bouwmarkten, binnenstad, horeca en bouwplaatsen tot particulieren.

 • Specialistische oplossingen

  Voor fijnmazige distributie van ongeconditioneerde foodproducten, incourante goederen voor particulieren en ADR.

 • Gebundelde expertise

  Wij zijn al 30 jaar aangesloten bij de distributienetwerken DHB Logistiek en TeamTrans.

Tielbeke verbindt

Minder vrachtwagens, meer rendement

Moderne logistiek kan niet zonder IT. Dankzij onze slimme systemen selecteren wij altijd de juiste vrachtwagen voor uw transport en hoeven we in totaal minder wagens de weg op te sturen. Dankzij deze efficiënte manier van werken, gebundeld met onze kwaliteit, leggen we niet alleen minder kilometers af, maar helpen wij ook de CO2-uitstoot te beperken.

Tielbeke verbindt

big data en ICT aan uw toekomstige klantvraag

Tielbeke verbindt

Aan het eind van de rit voordeliger uit

Logistieke kosten worden niet alleen bepaald door het kilometer- of laadmetertarief. Er kunnen onderweg ook kostbare verrassingen optreden. Wij minimaliseren zulke risico's door een gestructureerde aanpak met onder meer:

 • Koppelingen tussen uw en onze IT-systemen
 • Een aanmeldsysteem waarin u als klant een eigen omgeving heeft
 • Heldere instructies voor uw logistiek medewerkers
 • Periodiek overleg om continu te verbeteren

Door deze aanpak heeft u altijd overzicht en bent u aan het eind van de rit vaak voordeliger uit. Ervaar het zelf: maak een vliegende start met Tielbeke of meld u aan voor een vrijblijvende testperiode.

Actueel

Tielbeke en Cycloon zorgen voor minder vrachtverkeer in binnenstad

Unieke samenwerking Tielbeke en Cycloon voor groene stadsdistributie. Logistiek dienstverlener Tielbeke uit Lemelerveld is een samenwerking aangegaan met de fietskoeriers van Cycloon uit Zwolle.

Afbeelding van Tielbeke
Tielbeke
25 februari 2020
Tielbeke en Cycloon zorgen voor minder vrachtverkeer in binnenstad

distri­butie

Altijd snelle terugkoppeling, zowel aan de telefoon als online.

Tielbeke staat voor korte lijnen, ze spreken onze taal. Ze hebben aan een half woord genoeg en doen wat ze beloven: een man een man, een woord een woord. Altijd snelle terugkoppeling, zowel aan de telefoon als online. En zijn er problemen, dan kijken ze eerst naar de oplossing. Op een later moment zien we dan samen wel hoe we de kosten moeten verdelen."

Arie Ooms Logistiek Manager bij Hofman Animal Care

Tielbeke-distributie in feiten & cijfers

 • 24-uurs Beneluxdistributie
 • 3.500 distributiezendingen per dag
 • Leveringen van stukgoed tot pallets, LTL tot FTL
 • Grote diversiteit aan ontvangers: van DC’s, winkels, bouwmarkten, binnenstad, horeca en bouwplaatsen tot particulieren
 • Gespecialiseerde diensten in ongeconditioneerde foodproducten, incourante goederen en ADR
 • Orderportaal met realtime Track & Trace
 • Wekelijkse performancerapportages
 • Goed bereikbare Customer Service met goede en snelle opvolging

Veelgestelde vragen

 • Met onze distributiedienst combineren wij uw zendingen met die van andere opdrachtgevers in een zogenoemd groupagenetwerk. Bij dedicated transport stellen wij onze chauffeur en materieel volledig ter beschikking van één opdrachtgever.

 • Als opdrachtgever kunt u ieder moment inloggen in onze webportal WOEI om de actuele status en bezorgtijd van een zending op te vragen. Wilt u die informatie delen met uw ontvanger? Dat kan. En als er onverhoopt een storing is, informeren we onze opdrachtgevers proactief met een alert. Bovendien ontvangt u wekelijks een managementrapportage, zodat u goed geïnformeerd blijft over onze logistieke performance.

 • Biedt u dagelijks ladingen aan die moeten worden afgehaald in Noordoost-Nederland (postcodes 37 t/m 39 en 65 t/m 99)? Dan is de kans groot dat wij u van dienst kunnen zijn. En moet er op meerdere locaties worden geladen, ook buiten de genoemde postcodegebieden? Ook dan is het goed mogelijk dat wij u kunnen helpen. Neem contact op met een van onze adviseurs om de mogelijkheden te bespreken.

Logo Talen Tools Logo Hofman Animal Care Logo Remmers Logo Farm Food Logo Neuteboom Coffeeroasters

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen?

We gaan graag met u in gesprek.

Foto medewerker