Tielbeke en Cycloon zorgen voor minder vrachtverkeer in binnenstad

Unieke samenwerking Tielbeke en Cycloon voor groene stadsdistributie. Logistiek dienstverlener Tielbeke uit Lemelerveld is een samenwerking aangegaan met de fietskoeriers van Cycloon uit Zwolle.

Afbeelding van Tielbeke
Tielbeke
25 februari 2020

Zendingen die geschikt zijn voor bezorging op de fiets geeft Tielbeke in de stad mee aan Cycloon; het bezorgbedrijf met de opvallende rode kleding en fietsen. Deze samenwerking zorgt voor vermindering van vrachtverkeer in de binnenstad en draagt bij aan het Zwolse beleid om fietsen in Zwolle veiliger, comfortabeler en sneller te maken. Na de geslaagde pilotfase in Zwolle wordt de aankomende maanden landelijk opgeschaald.

Initiatief uit regio Zwolle

Tielbeke – lid van Teamtrans – uit Lemelerveld en Cycloon – lid van Fietskoeriers.nl - uit Zwolle namen het initiatief tot deze groene bezorgoplossing. De afgelopen periode is er een pilot in Zwolle geweest waarbij Tielbeke de zendingen afgeeft bij de vestiging van Cycloon aan de rand van de stad. Vervolgens brengt de fietskoerier de zending naar de klant. Zo vermindert de verkeersdrukte en wordt de CO2-uitstoot beperkt. De samenwerking tussen Tielbeke en Cycloon is ondersteund door Topsector Logistiek.

Logische samenwerking

“Bij Tielbeke willen we juist die last mile zo groen mogelijk invullen”, verklaart Robert Tielbeke, directeur en eigenaar van Tielbeke, de samenwerking. “Wat is dan meer voor de hand liggend dan met fietskoeriers van Cycloon deze samenwerking te starten?”

“Wij zijn dé specialisten van de last mile”

Deze samenwerking past perfect in onze strategie om dé vervoerder van de laatste kilometer te zijn”, aldus operationeel directeur Nick Vreeswijk van Cycloon. “Wij zijn dé specialisten van de last mile en we bezorgen voor iedereen. Zo krijg je fossiele voertuigen de stad uit en maak je de stad leefbaarder. En hoe mooi is het dat wij bijdragen aan de duurzame doelen van een partij als Tielbeke én de gemeente Zwolle.”

‘Goed voorbeeld doet goed volgen’

Verantwoordelijk wethouder Dogger van de gemeente Zwolle is trots dat het initiatief voor deze stadslogistieke oplossing is genomen door twee transportbedrijven uit de regio Zwolle. “Als gemeente Zwolle hebben we de ambitie uitgesproken dat we volledig schone stadsdistributie willen in 2025. Dit willen we enerzijds halen met schonere voertuigen en anderzijds met minder vervoersbewegingen de stad in. De samenwerking tussen Tielbeke en Cycloon sluit daar perfect bij aan. Graag moedig ik andere partijen aan dit mooie voorbeeld te volgen.”

Meer informatie

Bijgevoegde foto’s zijn rechtenvrij te gebruiken, onder naamsvermelding van fotograaf Gijs Versteeg. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onderstaande contactpersonen of kijken op www.tielbeke.nl of www.cycloon.eu.

Tielbeke:
Peter Korpershoek
M: +31 6 20614079
E: peter.korpershoek@tielbeke.nl

Cycloon:
Marloes Zalm
M: +31 6 4130 9366
E: m.zalm@cycloon.eu

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen?

We gaan graag met u in gesprek.

Foto medewerker