Welkoop en Tielbeke breiden samenwerking verder uit

Tielbeke verzorgt sinds begin 2021 de logistieke bevoorrading van de Welkoop Retail winkels in Nederland. Inmiddels is ook het fijnmazige distributienetwerk van Tielbeke aangesloten op het distributiecentrum van Welkoop Retail om spoedleveringen binnen 24-uur bij de winkels af te leveren.

Afbeelding van Tielbeke
Tielbeke
19 januari 2022

Groei zorgt voor uitbreiding transport en samenwerking

In 2021 is Welkoop Retail voor de 8e keer verkozen tot beste dierenspeciaalzaak van Nederland. Mede door de sterke autonome groei hebben Welkoop Retail en Tielbeke besloten de samenwerking verder uit te breiden van 16 naar 21 combinaties (lees: trekker + oplegger combinaties). Welkoop Retail anticipeert hier tevens op verdere groei vanwege opening van nieuwe winkellocaties in Nederland in 2022 en de groei van de online verkopen. Zo zal Tielbeke begin 2022 ook de palletdistributie gaan verzorgen vanuit het Welkoop onlinefulfilment distributiecentrum in Vaassen. Beide partijen zijn erg tevreden over de samenwerking en hebben met de uitbreiding besloten om de samenwerking te verlengen.

Kansen voor duurzamer en efficiënte logistiek

Komend jaar zal gezamenlijk verder gekeken worden waar nieuwe optimalisaties mogelijk zijn om de logistiek nog duurzamer en efficiënter te maken. Eén van de oplossingen zal het lanceren van een nieuwe ‘Control Tower’ zijn. Hiermee komt nog meer transportdata beschikbaar waardoor onder andere het distributiecentrum nog beter kan inspelen op de benodigde dagelijkse transportcapaciteit alsmede de actuele ritinformatie welke de winkelfilialen kan gebruiken bij het ontvangen van de bestelde goederen.

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen?

We gaan graag met u in gesprek.

Foto medewerker