Verduurzaming van logistiek als tweede natuur

Verduurzaming van bedrijfsvoering staat al jaren bij Tielbeke op de agenda waardoor wij ons tot een van de meest duurzame logistieke dienstverleners van Nederland mogen rekenen. Logistieke opdrachten van onze klanten worden niet alleen efficiënt maar ook op een duurzame wijze uitgevoerd.

Dit vertaalt zich binnen onze organisatie in onder andere:

  • 3 Lean & Green sterren;
  • Jong en modern wagenpark EURO 6 en LNG;
  • Meer dan 1200 zonnepanelen t.b.v. duurzame energieopwekking
  • Langdurige samenwerkingsverbanden en ketenregie;
  • Inzet van slimme IT middels WMS en TMS-software;
  • Goede vitaliteit van onze medewerkers.

Slimmer en duurzamer werken door o.a. Lean & Green

De Nederlandse overheid investeert al jaren in het stimuleren van duurzaam ondernemen in de logistiek. Tielbeke steunt deze initiatieven omdat het logistieke landschap de komende jaren mede door de ambities vanuit het klimaatakkoord en de veranderende wet- en regelgeving sterk zal veranderen.

In mei 2018 mochten wij na ontvangst van de: Lean & Green Award, - 1ste ster en - 2de ster alweer de 3e ster van Lean & Green Europe in ontvangst nemen.
Als organisatie hebben wij er voor kunnen zorgen om binnen 7 jaar een minimale besparing van 20% op de relatieve CO2-uitstoot te realiseren, dit vast te houden en te laten zien dat we steeds meer grip krijgen op onze uitstoot. Onze efficiënte bedrijfsvoering én brandstof besparende maatregelen zorgen, in combinatie met diverse samenwerkingen in de supply chain, voor een aanzienlijke kostenbesparing voor onze opdrachtgevers en verduurzaming voor de toekomst.

Investeren in een modern wagenpark

Het investeren in een modern en duurzaam wagenpark zorgt op de lange termijn voor een groenere voetafdruk in de transportsector. Met het oog op de komende alternatieve brandstoffen zorgen we dat ons wagenpark mee gaat met de laatste ontwikkelingen. Op dit moment zijn al onze dieselvrachtwagens voorzien van een Euro 6-motor en rijdt 10% van ons totale vrachtwagenbestand op LNG.

Partners in duurzaamheid

Samenwerkingsverbanden met o.a. DHB, Fietskoeriers.nl en TeamTrans besparen vele kilometers, tijd en daarmee ook CO2-uitstoot. Onze slimme IT-systemen en goed opgeleide planners zorgen dat, ongeacht de omvang en gewicht, de goederen van onze klanten zo efficiënt mogelijk worden bezorgd door het transportmiddel dat op dat moment het beste past op die zending.

Gezonde groei

De focus van Tielbeke ligt op gezond groeien. Dat betekent verantwoord groeien waarbij we zorgen dat ook de mensen vitaal en gezond blijven. Middels ons fit bij Tielbeke programma geven we aandacht en hulp bij het zo gezond mogelijk blijven. Dit zorgt voor een laag ziekteverzuim en gemotiveerde medewerkers. Want zonder onze medewerkers worden de orders niet gepickt en kunnen onze vrachtwagens ook niet rijden. Gezamenlijk maken we impact op duurzaamheid voor een goede gezondheid en een beter milieu.

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen?

We gaan graag met u in gesprek.

Foto medewerker